U sklopu manifestacije Žepačko ljeto 2021., a u organizaciji JU Dom kulture Žepče uspješno je održan Old-timers show u centru Žepča.

Gotovo 30 zanimljivih – starih vozila i 50 učesnika iz BiH i Srbije odazvali su se ovom posebnom okupljanju i potvrdjuju gore rečeno. Oldtimer skup zvanično je otvorio načelnik općine Žepče, Mato Zovko, a nakon izložbe automobila koja je izazvala veliko zanimanje gradjana i ljubitelja starih vozila, upriličena je i zajednička vožnja, te dodjela priznanja i ručak.

Zasigurno možemo reći da je još jedan odličan vikend i lijepo druženje iza nas.

Zahvaljujemo se cijelom timu JU Dom kulture Žepče na izuzetnoj organizaciji i gostoprimstvu.
Posebne pohvale idu prijatelju i velikom majstoru, Neziru Magliću, na čiji poziv smo se zajedno sa kolegama rado odazvali, a koji je glavni inicijator oldtimer skupa u svom gradu. Uložio je veliki trud, ljubav i energiju u organizaciju istog, te aktivno prati oldtimer okupljanja širom BiH i regiona.

Priznanje za najstarijeg učesnika uručeno je Musi Rušanovskom sa VW Jettom iz ’81.
Mladenu Cvitanoviću za najstarije automobile, inače velikom ljubitelju starina i ponosnom vlasniku 32 oldtimera, od kojih su neki kao Renault Primaquatre iz 1936., Opel Olympia 1937., Opel Rekord 1952. i MG MGB 1968. bili izloženi i privukli veliku pažnju svih generacija.
Priznanje za najudaljenijeg gosta i učesnika dobili su Bogdan Milekšić iz Novog Sada i Emir Saleš iz Sanskog Mosta. Svim učesnicima uručene su zahvalnice.

Cilj organizatora je da manifestacija OLD-TIMERS SHOW u Žepču postane tradicionalna, a mi se priključujemo namjeri i želji, i zahvaljujemo se na dobrim mostovima.

Veliko poštovanje upućujemo svim učesnicima, vlasnicima oldtimera i majstorima.
Pozivamo vas sve da pogledate više fotografija i sa ovog skupa na Facebook izdanju amk70, koje je obezbijedila naša Amila.

Neka su vam uvijek sretni i bezbjedni putevi. Vidimo se.

O Autoru Pogledaj sve clanke Autorova stranica

Amila Sales