Automotodrom – Sportsko turistički rekreativno edukativni centar u Sanskom Mostu

Glavni cilj našeg kluba od samog početka bila je želja i potreba za zemljištem van grada a unutar naše sanske općine kako bi sve zacrtane ciljeve i aktivnosti uspjeli adekvatno realizirati. Nakon dvije godine aktivnog i upornog volonterskog rada nastojanja i očekivanja su se ostvarila.

Općinske vlasti Sanskog Mosta prepoznali su ambicije, kapacitet kluba te su nam dodijelili idealnu zemljišnu parcelu na lokalitetu Kljevci, Begina glavica za izgradnju „Automotodroma“ koji treba prerasti u  „Sportsko turistički rekreativno edukativni centar“ sa cross stazom.Činjenica da smo došli u posjed od 50 duluma zemlje u prirodi koju smo dobili na korištenje po rješenju u trajanju od 10 godina, svakako daje dozu atraktivnosti Auto moto kluba 70.

Riječ je viziji, riječ je o velikim zadatcima obzirom da planiramo izgradnju: cross staza za autocross, motocross, cross terenskih vozila i brdski biciklizam, poligona, dječijeg igrališta, prostora za različite vidove treninga, edukativnih radionica, prenoćišta, kamp. Želimo da otvorimo mogućnost i zaposlenja, te želimo da Sanski Most postane prepoznatljiv i u sportskom i u turističkom smislu. Grubi radovi su već iza nas i za proljeće najavljujemo prvi događaj. Riječ je o takmičenju prve kantonalne xc lige brdskog biciklizma.

Nadamo se da ćete se prepoznati u našoj misiji i viziji, te doprinijeti organizaciji i održavanju različitih kategorija i vrsta takmičenja, radionica i druženja u režiji kluba.

Više o realizaciji ideje Centra i automotodroma pratite u vidu fotografija i informacija na našem Facebook profilu (Automotoklub Sedamdeset) ili nam se javite, pa nas posjetite.

Dobro nam došli.

Auto Moto Klub 70