Osnovna svrha postojanja ovog kluba odnosno ogranka Auto moto kluba 70 jeste okupljanje ljubitelja starih vozila svih profila. Tačnije, riječ je o sakupljanju, sistematizaciji dokumentacije, restauraciji i prezentiranju starih vozila, old timera, koji su nasljeđe i dokaz tehničke kulture svakog naroda.

Nije problem odbaciti, nego je mudrost znati koristiti, očuvati i obnoviti taj segment ljudske kreativnosti. Vlasnike oldtimer vozila možemo podijeliti od istinskih zaljubljenika u stara vozila, preko pravih malih restauratorskih radionica, putujućih enciklopedija auto-moto svijeta pa do nostalgičara za nekim prošlim vremenima, slučajnih nasljednika nekog limenog ljubimca kojeg se s ponosom čuva i održava kao uspomenu na dragu osobu,do onih koji jednostavno vole automobile i kupovinom te posjedovanjem oldtimer-a izražavaju svoj stil života.

Poseban naglasak stavljamo na podršku i zaštitu interesa članova, prvenstveno kroz stvaranje povoljnijih uslova za savjetovanje, informisanje, osiguravanje na povoljniji način, kao i uvoz vozila, nabavku i razmjenu dijelova.

Želimo da doprinesemo oživljavanju tradicije i kulture, ljubavi prema old timerima kao i saobraćajnoj mreži ljubitelja i poštivaoca istih širom cijele Bosne i Hercegovine, regiona i Evrope. Nadamo se da ćemo doprinijeti kako tradicionalnim tako i nekim novim okupljanjima, druženjima ljubitelja ovih ljubimaca na četiri točka.

Kontakt osoba:
Amel Bećirević
060 322 682 5

Facebook Stranica
becirevic.amel@gmail.com